Vegetarian

Japonsko bylo dlouhou dobu téměř vegetariánský národ, a má mnoho tradičního sushi se zeleninou či například s vajíčkem (Tamagoyaki). Je tedy možné vybírat jak z tradičních receptur, tak samozřejmě i z velkého množství moderních variací.
V tomto programu vyhovím především vegeteriánským zákazníkům a těm, kteří nemají rádi syrové ryby, případně nemusí ryby všeobecně.
Ochutnáte například:
- Tamago nigiri - nigirizushi s vaječnou omeletou Tamagoyaki
- Wakame nigiri - nigirizushi se salátem z mořských řas
- Avokádo nigiri - nigirizushi s avokádem
- Inari zushi - taštičky z tofu, plněné sushi rýží, mořskou řasou a zeleninou
- Shiitake nigiri - nigirizushi s houbičkou Shiitake
- Kappa maki - tenká rolka s okurkou, wasabi a sezamovým semínkem
- Oshinko maki - tenká rolka s nakládanou ředkví Takuan a sezamovým semínkem
- Shtake maki - tenká rolka s houbičkou Shiitake
- Vege maki - obrácená rolka s paprikou, okurkou, avokádem a salátem, obalená sezamovým semínkem
A mnoho dalších druhů sushi (celkem více jak 16 druhů) a dále například goma wakame salát.
Veškerou zeleninu vybírám s ohledem na aktuální sezónu. __________________

Zeleninu vybírám podle zásad japonské kuchyně s ohledem na aktuální sezónu pro konkrétní roční období. Z jara tedy ochutnáte například i sushi s chřestem, který ale po celý zbytek roku podávat již nebudu. Kažné roční období nám nabízí své plody, kterých je potřeba se držet. V zimním období budu využívat japonských nakládaných zelenin Tsukemono (picles) a dovážených standardních zelenin (paprik, okurek, avokád, různých druhů hub a podobně.)