Standard

V průběhu večera se držím určité osnovy přednášky, která sleduje historickou linku sushi a zároveň připravuji ty druhy sushi, o kterých je v danou chvíli řeč, abyste si dokázali vše představit a samosebou, především ochutnat a příjemně se najíst.

Ochutnáte například:

• Nishin nigiri - nigirizushi s nakládaným sleďem
• Maguro nigiri - nigirizushi s tuňákem
• Ebi nigiri - nigirizushi s vařenou tygří krevetou
• Suzuki nigiri - nigirizushi s vlkoušem mořským
• Tamago nigiri -nigirizushi s vaječnou omeletou Tamagoyaki
• California maki - rolku s krabí tyčinkou, avokádem, okurkou a sezamem
• Philadelphia maki - rolku s uzeným lososem a tobikko kaviárem
• Tekkamaki- rolku s tuňákem
• Kappamaki- rolku s okurkou
• Ošinkomaki- rolku s nakládanou ředkví Takuan
A dalších několik druhů sushi, z nichž některé neochutnáte nikde jinde... jako například nigirizushi s lososem marinovaným v pomerančové šťávě.

 

 

K sushi již vždy podávám pravé Wasabi, dovezené z Japonska, v Japonsku zpracované a šokově zamražené na mínus 196°C ! (viz. foto)
(Navzdory obecné představě, je to, co se běžně k sushi podává, bohužel pouze náhražka vyrobená z křenu, hořčice a zeleného potravinového barviva.)

Přihlášení